Op donderdag 21 april 2011 koos een vijfkoppige deskundige jury uit 111 ingezonden korte verhalen, rapteksten, columns en gedichten Aaron Brusseel als eerste prijswinnaar.

Dankzij zijn verhaal ‘Dit begint met een pijnlijk slecht gedicht’ bemachtigt hij een plek in het grote finaleweekend op 18 en 19 juni in Rotterdam.
 
Aaron Brusseel ontvangt € 250,- aan boekenbonnen en maakt in het finaleweekend kans op de hoofdprijs die bestaat uit een MacBook ter waarde van € 1.500,- een masterclass van uitgeverij Augustus, een blog-contract bij Spunk.nl en optredens tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival, De Nachten in Antwerpen en Wintertuin in Arnhem of Nijmegen. Naast de juryprijs wordt uit de finalisten een publiekswinnaar gekozen. Vanaf juni is stemmen mogelijk op writenow.nu en depers.nl. De publieksfavoriet wordt gepubliceerd in Dagblad De Pers.
 
De jury van Write Now! Gent bestaat uit Roel van Meerendonk (juryvoorzitter), Vinod Singh (Passionate Bulkboek), Céline Vervaet (Schamper), Sieglinde van Haezebrouck (Poëziecentrum) en Dorien van Gassen (winnaar Write Now! 2010 Gent). Naast de eerste prijs loofde de jury ook boekenbonnen uit ter waarde van € 125,- aan tweede prijswinnaar Nel van Vooren en € 75,- aan Jeff James de Maeyer voor de derde plek.
 
De prijsuitreiking in het Arcatheater werd gepresenteerd door Stijn Vranken. Er waren optredens te zien van DJ The Oylbutcher en Roselien Tobbackx en de film Landloper werd vertoond die Sander Alt maakte op basis van het gelijknamige gedicht van Alexis de Roode. Voorafgaand aan de uitreiking konden jongeren gratis deelnemen aan een workshop Schrijven van Annelies Verbeke.
 
Passionate Bulkboek organiseert Write Now! dit jaar voor de elfde keer. De schrijfwedstrijd bestaat uit vijftien voorronden in Nederland en drie in Vlaanderen. Uit een totaal van ruim 1.150 inzendingen wordt hét schrijftalent van 2011 gekozen. Naast de achttien winnaars plaatsen nog zeven deelnemers zich voor de finale met een wildcard.
 
Write Now! wordt nauwlettend in de gaten gehouden door gerenommeerde uitgeefhuizen en bewees zichzelf in voorgaande jaren als kweekvijver van jong talent met successen als Maartje Wortel, Anke Scheeren en Deborah Klaassen.
 
 
www.writenow.nu